24 okt. 2009

Båt åkning

Imorse krälade jag upp till mattes ansikte och väckte henne vid 09.37, det är det var dax att göra sej klar för kurs. Idag var det näst sista gången på kursen :-(
va fasiken ska vi hitta på sen på lördags förmiddagar? 
Vi hade jättekul, bland annat tränade vi hoppning. I början ville jag inte alls, jag tyckte det va värdelöst kunnande. Men sen lånade matte en jätterolig pipleksak o då kom jag på hur kul det var att hoppa över grejjer :-) o jag va bra på det oxå (såklart).
Efter kursen åkte vi till morfar och skulle hjälpas åt att ta upp båten, vi började med att ta en liten tur med den. Det är ju faktiskt bara husse och Patrik som har åkt i båten tidigare.
Morfar matte och jag tyckte det va spännande, det var en jättebra båt. När vi skulle ta upp båten assisterade jag i form av att jaga allt och alla och dra i alla snören och rep jag hittade. Efter det var jag väääääldigt trött.

När jag hade sovit färdigt tränade/visade matte och jag lite fix och trix. Vi började med att "klättra", då klättrar jag upp på mattes ben upp i knät, superenkelt. Sen utökade vi showen med att jag hoppade upp i mattes knä, det va lite knixigare jag klarade det galant.
Vem som helst fattar ju att det är riktigt coooolt och motiverande att hoppa upp i mattes knä, man kan ju pussas och gosa + att man får GODIS för att man va duktig :-).... plättlätt
Nu fattar ni nog hur duktig och stor jag har blivit.
Nu ska vi ut på prommis.....
Imorgon kommer Götzi hit på besök sa husse..... lite läskigt..... vi har bara träffats EN gång när jag var ca  9-10 veckor, då var vi ute. Hoppas han e snäll.
hörs imorgon då

23 okt. 2009

fy va tråkigt det är att JOBBA

Idag stack vi till Kallhäll och fixade i trädgården. Matte krattade, krattade och sen krattade hon också....
I FLERA TIMMAR.... fyyyy va tråkigt det var.
I början busade vi med pinnar som skulle krattas upp, men efter ca 1000 olika pinnar fattar ju vem som helst att det inte är kul.
Det roligaste idag var när vi landade i åkersberga och matte skulle köpa ny mat till mej på Zoo äffären, jag följde såååååklart med ( de e ju mina polare som jobbar där, jag känner dom bla. Rositas "syrra" jobbar där ).
När matte hämtade käket så kollade jag in ALLA leksaker (inklusive provlekte med dom) och allt godis. Det va en ny i personalen, en vaken rackare..... hon såg när jag kollade in en KORG FULL med GRISÖRON.... jag borde bitit henne i benet eller nåt, Jag va ju i himmelriket och hon STOPPADE mej.
Jag fick iallafall lördagsgodis och månadspengsleksak (nytt påfund här hemma)
Jag e supernöjd.....
TJIHOOOOOO imorgon bär det av på kurs igen bland alla polare :-)
natti natti

22 okt. 2009

VOV jag va på krogen idag


Matte o jag började som vanligt m att jobba.......sen va vi på ett ärende innåt stan. Då fick matte en HELT UNDERBAR idé..... Hon och jag skulle gå på restaurang.. :-O
Hon hade hittat ett ställe som JAG var välkommen in på, det ligger på Östermalm. Kolla in länken till deras hemmsida  http://www.himmelskahundar.se/ 
dom har ju en blogg oxå... coooolt
Behöver jag säga att jag hade SUPERSKOJ.... När jag kom dit var det bara en hund till därinne.
Det var Tiffany, hon är lika gammal som mej och SUPERSÖT, vi pussades massor.
Vi fick gå lösa, och vi brottades ca 45 minuter.
Vi tog bara små KORTA pauser när matte bjöd oss på "chihuahua (eller hur det stavas) coctail"
med leverpastej smak. Vi delade som syskon. Matte åt En jättegod varm macka med bla. brieost.
Matte försökte ta kort på oss men mobilkameran e värdelös. Bilderna blir både suddiga och dåliga. Dessutom var vi på tok för snabba för den sööööliga kameran :-) Men ni får se iallafall bara för att.......




De randiga är Tiffanys reflexkoppel.
JÄKLARNS va skoj det va. Världens bästa ställe, gott också. Det fanns flera olika maträtter till både matte och mej :-)
Sen stack vi hem i en rasande fart och fixade middag.
Sen var vi chaufför till hampe och martin, dom hade basket träning i Djusholm. Matte och jag tog en fiiiin promenad nere vid vattnet i väntan på hemfärd.
Morfar var jättesnäll och följde med Natta på Gymnasieinfo, idag skulle hon till John Bayer.
Matte hade dubbelbokat, eller rättare sagt: glömt bort lite och lovat mycke :-)
Men det löste sej ju:-)
nu ska jag gå och drömma om TIFFANY
puss

21 okt. 2009

Skärpning

Idag tänkte jag inte skriva någonting alls, jag e lite sur.
Jag va på ett tråkigt möte, hade tråkigt på kontoret, blev lämnad ensam i bilen medan matte handlade lite, blev lämnad hemma med Hampus.
HAJJAR NI HUR DET ÄR HÄR HEMMA IBLAND... man blir ju sne.
Matte och Natta var på gymnasieinfo, när jag blev lämnad m Hampe.
Det verkar vara en kul skola. Dom gick dit tillsammans kl. 17,00,
matte gick hem klockan 18,00
Natta kom när dom stängde kl. 19,30 dom fick "slänga ut henne".
Hoppas verkligen att hon får en plats där :-)
Imorgon e det SKÄRPNING matte 

20 okt. 2009

Fullservice

Idag har det nog inte hänt något speciellt alls.Vi jobbade lite på kontoret sen stack vi till kallhäll. Jag hittade en superbra plats brevid matte, man ser typ allt..... (Matte hade glömt min bil-korg) Jag alternerade mellan att sitta på pallen mellan sätena och att stå och titta ut. Att stå upp är en utmaning i rondeller :-)







På eftermiddagen stack matte och jag på en långpromenad, super skönt att sträcka på sej lite.
När vi kom hem från promenaden höll Hampus på att baka sina supergoda muffins. När han var klar med muffinsen började han med middagen, kyckling i currysås. Matte fick ledigt från köks tjänsten idag, nästan..... Medan Hampe fixade mat fixade matte godis till mej, MUMS.....  jag e jätteduktig på att provsmaka.
Nu måste matte hjälpa Hampus, jag håller på att driva honom till vansinne med att sno hans saker och bära ner dom till trofee hyllan :-)
natti fnatti

19 okt. 2009

En slapp slödag med klippning

Jobba jobba jobba, promenerade hem på lunchen. På eftermiddagen blev jag lämnad ensam med husse alltså UTAN matte... hon stack och handlade middag, taskigt.
Jag blev så lycklig när hon kom hem, sen blev jag dubbelt-lycklig när hon hade köpt med sej KÖTTFÄRS, mums filibabba.
Medan matte lagade mat tränade hon och jag lite lydnad (såkallat dubbelarbete) gissa vad jag fick som belöningsgodis MUMS.. :-)
Jag var JÄTTE DUKTIG och ville bara öva och öva hela tiden, jag visade snabbt att jag hajjade hur man skulle göra, mycke gottis blev det :-)
Efter maten fick matte för sej att klippa tassar, nos och rumpan :-( men det var GANSKA okej den här gången, jag fick god belöning under tiden. När vi va klara fick jag ett gristryne som jag hade SUPERDUPER SKOJ med.

1. utskällning av tryne
   man kan låtsas att man inte ser föremålet
   för ett effektfullare attackmönster

2. Påbörjad ATTACK-FINT åt vänster


3. ATTACK,
   snabb höger jabb med dribbelfint
   attack med högerknä
   snabbt följd av vänster knä
   golvet skakar, grannarna vaknar


4. Efter en kraftig höger och vänsterkrok flög
   föremålet (trynet låter inte så kaxigt, alltså  förmålet) under
   fotpallen. Jag klappar till pallen med en hård
  vänsterkrok.


Glöm allt jag babbalat om, Hampus kom hem. Jag ändrade taktik direkt.... Jag hittade ett levande "tryne" att attackera, jihoooo. De e superduper bra att hoppa upp på honom så han välter och sen kan man klättra upp på honom och äta på hans näsa.

Nu när Hampus e rentvättad tänkte jag gå och lägga mej.....
natt natt

18 okt. 2009

Lördag & Söndag

Jahaja, nu har matte varit slö igen...... Okej lördagen började med att vi stack på kurs. När vi kom fram började det regna, på med regnkläder till både matte och mej.
Det hjälpte inte alls kan jag säga.
Man var måttligt intresserad av att sammarbeta eller lära sej något.
Efter en timme (ord.är två timmar) så avbröt vi kursen. Ingen av oss hundar (allra minst jag) ville lära/göra någonting. Vi kunde ju inte ens ta ögonkontakt för då blev ögonen fulla med vatten.
Väl inne i bilen tog Matte av mej täcket och satte på "rump-värmen" i mitt säte, himla skönt, jag ville inte gå ur bilen när vi kom hem.
När det hade slutat regna tog vi en prommis i hacksta spåret (som vanligt). Jag satt och fluktade en hel del ut genom fönstret på min nya "grädd-hylla"

Jag träffade ÄNTLIGEN min vackra ROSITA, wow..... en spansk primadonna :-)

man kan ju bli käääär för mindre. Hon var lite vimsig fortfarande efter sina flygpiller men imorgon kanske vi får busa ordentligt :-) Husse och Matte lämnade mej ensam med barnen och gick på fest = taskigt. Jag tror fortfarande att jag e bra på att gå på fest.
gonatt

SÖNDAG
När jag hade pussat matte färdigt och brottats i sängen ett tag så gick vi upp och åt frukost. Sen tog vi bilen och hämtade Erika (såklart) sen upp till spåret. När vi kom dit plockade matte fram STAVAR till henne och Erika. Jag höll på att smälla av. Jag skällde ut dom och försökte bita i stavarna men det hjälpte inte alls. Sen hittade jag 2 tanter som också hade stavar så jag skällde ut dom också. Då visar det sej att den ena kom ihåg mej från igår..... man e typ KÄNDIS... eller iallafall "hacksta spåret kändis"  :-)
Men det går utför för mej, jag kan inte ens skrämma tanterna i spåret som går med stavar.....
hur ska detta sluta.
Jaja, när jag kom från promenaden busade jag lite med Rosita, jag bet och slet i henne.
Sen la sej matte i soffan och läste sin bok och jag vaktade trädgård och gata.....


vi tog det lugt och softade resten av dagen.
tjingeling ses imorgon, kramiz