26 sep. 2009

WOOW eller vov va duktig jag är :-)

Varning det är många av mina polare på kort idag.....
Idag ska matte och jag på kurs med alla mina polare :-) jihoooo va skoj. Förra kursen sa Annika, hon som är fröken / bossen, åt all personal att ta med GOTT MUMSIGT GODIS till oss.
När jag väl vaknat till liv höll matte på att packa en väska med saker..man anar ju ugglor i mossen och det gäller att vara alert så hon inte missar mej :-)
En sak som förbryllade mej var att några av mina bästa leksaker låg i väskan (man har ju koll) dessutom luktar det UNDERBART gott från väskan, så när matte va i köket kollade jag noga i väskan :-)



Gissa vad jag hittade? WOW jag kommer ALLTID leta i väskorna


en GODISpåse som hette duga.... snacka om lördagsgodis, matte e bäst.... men va va va va va va hon kom som skjuten ur en kanon och tog tillbaka den :-o och innan jag visste ordet av satt jag i bilen.
Vi va först på plats, jag kännde igen mej direkt. jihooooo nu blir det skoj. Matte tog lite kort på mej och polarna, jag radar upp dom bara så ni får njuta.


Här e fröken / Bossen och hennes vovve.










Den är en kille som heter "monster" och han va helt TOKIG i mej, jag fick inte en lugn stund. Fotona nedan där tog monster och en kumpan makten över mej. Jag måste vara såååååå söt som matte säger :-) Jag kunde ju inte ta ett steg utan att dom va över mej.....

Dom här 3 som busar e dom enda som e yngre än mej, 2 veckor.... dom e rätt stora






Längst ner i högen ligger jag......




När jag kom hem intog jag min "favvo-plats" krökt över soffans ryggstöd.... Matte har en stessfaktor light när jag ligger där, ibland rullar runt lite propelleraktigt när jag sover

efter en timmes tupplur e det full fart igen, dax och busa med lillhusse....
Imorgon ska matte och jag gå på "pudelpromenad" jihohooooo. Det brukar vara uppåt 20-30 pudlar sägs det, det kallar jag släkt-träff, superkul ska det bli.
jag måste lägga mej nu så jag orkar med morgondagen :-)
Hörs imorrn.... natti fnatti

25 sep. 2009

Långprommis i hackstaspåret


Attans va kallt det va imorse, det var FROST, man skrapade rutor på bilen.....
Jag väckte matte 04,39 med ett trummande på sängkanten :-)
Matte kastade sej ur sängen, slängde upp mej på armen och i en rasande fart sprang vi ut för morgonkissning.... *hahahaha* jag satte mej bara ner och undrade vad det var frågan om.....
Jag var ju redan klar med alla sådana behov, dom låg på mattan i sovrummet. Jag trummade ju för att det var dax för mej att få sova i sängen :-) jag kommer ju inte upp själv, snacka om onödig hysteri... :-)
Efter ett tag ute i kylan anade matte "ugglor i mossen" så vi gick in igen, hon tog med potatismjölet ner i sovrummet :-).
Hon hittade både "klutt" och pöl rätt snabbt, äntligen kunde vi lägga oss tillrätta och sova vidare :-)...
Vi stack och lämnad lite dörrar för lackning sen tog matte och jag en lååååång promenad i hackstaspåret på eftermiddagen. Det var en helt underbar dag, solen sken. När vi kom hem sov jag nån timme eller två. Sen hjäpte jag husse att läsa tidningen, han behöver hjälp lit då och då :-)


När dom satte sej för att äta middag satte jag mej på min utkiksplats..... men jag var fortfarande lite trött

mitt huvud känns såååååå tungt, men det finns mat på bordet......

bäst att hålla huvvet högt..... skärpning

OOOOOOKEJ jag erkänner att jag somnade, vaknade med ett TOMT bord framför mej
UTAN spill på golvet, (skit oxå)..... man kan inte lita på dom så fort man kopplar av går det åt pipan....
Jaja jag får skärpa mej :-)
imorgon e det dax för kurs igen, jihooooo jag ska få träffa mina 10 polare. Matte har dessutom LOVAT att ta med sej supergott godis, typ korv eller nåt.
go natt....

Ensam hemma

Matte och jag hjälptes åt att skicka småpersonalen till skolan, sen tog vi en promenad och hämtade posten sen vidare till kontoret. Det var superhärligt promenadväder.
När jag hade vilat ett tag på kontoret letade jag efter nåt att busa med.... matte hade gömt/ställt undan (långt in på en hylla) en plastblomma. Den va superbra att ta tag i och skaka :-) det yrde plastblad, jag hade superkul och matte fick städa :-)



När vi beslutade oss för att gå hem SPÖREGNADE det, som tur va var husse ute och åkte med bilen så han kom o hämtade oss, jag gillar INTE vatten.
Efter lunch lämnade matte mej HELT ENSAM hemma, hjääääälp. Jag drog till med en hög skönsång innanför dörren så alla grannar hörde mej, jag protesterar..... man borde inte få lämna såna som mej hemma helt ensam, livet e orättvist. När matte kom hem var jag uppe på övervåningen, det kunde ju finnas någon som gömde sej någonstans :-)
Matte, nattis och jag tog en promenad ner till kontoret för att hämta en guld och silver penna som matte kan använda till morfars fotoalbum från hurtigruttenresan. När vi gick hemmifrån sken solen, halvvägs DIT började det spöregna. Jag har ju redan sagt att jag inte gillar vatten.
Vi har ju snackat lite om goda grejjer som jag vill ha när jag får godis...... Ett tillägg
GLASS

Herreguuuuuuuuud så gott, men husse verkar också tycka det för han va snål.....


Hallååååå, TAPPA nån gång.... jag e redo....
Jag förstår inte varför det aldrig ligger glass i min matskål, SUCK....
Sen hoppade jag upp på min "braiga" plats, på soffans ryggstöd. Där har jag superkoll på dörren, matbordet och kan anfalla den som får för sej att lägga eller sätta sej i soffan

Ibland går jag balansgång också, då e dom liiiite nervösa. Jag kan inte räkna hur många gånger dom har tagit ner mej, gissa vad jag gör då?

RÄTT, jag hoppar såklart upp igen,

och när jag blir trött på allt vaktande rullar jag bara ner på min kudde och somnar, myspys.
natti natti

23 sep. 2009

Jobbardag & brödbak

Idag stack personalen och jag till Kallhäll en sväng för matte skulle jobba med en grej. Jag stog och grinade i trapphuset hos husse när hon lämnade oss ensamna.
Stackars mej :-) och husse såklart, men han grinar ju inte, konstigt.....
Här e kort på huset där jag jobbar med matte ibland :-) när man sitter vid entren har man superkoll på alla som går förbi. Det här e ett jättebra ställe att vakta på.

Jag var hemma hos en polare som bor i huset idag, han heter Ozzy.
Han e super schysst men RÄTT SÅ STOR..... Men jag vågar snacka med honom om matte snackar
med honom först :-).


Här står han utanför och ska just iväg på en prommis med sin husse.
Vi var iallafall inne och fixade lite i hans lägenhet, och en sak ska ni veta DÄR VAKTAR JAG......
Det var inte någon som klev innanför den ytterdörren ostraffat, eller iallafall inte "o-utskälld".
När vi kom hem stack matte och jag på en prommis i hackstaspåret i RASK takt, hon tänkte trötta ut mej *AS-GARV*
Jovisst va jag lite seg nån timme eller två, men gissa hur jag va framåt 22-tiden ?
RÄTT tänkt, smart..... VILD OCH VACKER....
Jag jagade alla och slet som ett djur för att få fart på någon ur personal styrkan En sak som dom har kommit på är att om dom släpper ut mej så piggnar jag till ÄNNU MER.
Snart får man väl valium på kvällarna *fniss* eller en kattlåda, inga fler promenader på kvällarna.
Matte började baka ett nyttigt bröd efter middagen, lite för sent, plus att hon glömde läsa hela receptet....
vi kommer baka till klockan 24.00 ungefär, JIHOOOOO, party
tjolahopp, nu e det dax för nästa steg i baket :-)
kramizzzzzz

22 sep. 2009

Glömde dagens skogspromenad

Idag blev det nog inte som matte hade tänkt.
Hon stack iväg utan mej på ett lunchmöte, jag tog väl tillvara på tiden genom att busa hysteriskt mycket med husse. När matte kom hem fortsatte jag. Jag träffade dessutom en supersnygg boxertjej som va 4,5 månader, hon kom in på min tomt en stund och busade. Det va skoj i början men sen blev hon lite ivrig :-)
Vi skulle ses nån dag när vi har växt till oss lite.
Jag börjar bli stor och har hur mycket energi som helst lagrat i mej om jag inte sticker ut i skogen och rejsar 1 timme.... Matte trodde att det räckte med en racer/hopp/lek och bus promenad till centrum och tillbaka på eftermiddagen, HA glöm det. Jag visade hur mycket bus jag har i mej EGENTLIGEN....
Smart drag av mej tycker jag, jag kommer få sticka till skogs varje dag :-)
Det har varit en konstig dag idag, matte har inte tagit ett enda kort på mej :-O
vad hände.......  Näe nu har jag inte tid och snacka längre, jag ligger i soffan och kollar på TV och tycker att matte ska göra mej sällskap NUUUUUUU.....
Ses imorgon, kramiz

21 sep. 2009

Matte städade trofee hyllan



I morse brann det till ordentligt i skallen på Matte.....
Helt plötsligt som en blixt från klar himmel fick hon för sej att städa på trofeehyllan. Hon TOG alla, mina hårt ihop arbetande, leksaker / förvärv och la dom i en platsback....


MEN HALÅÅÅÅÅÅÅÅ det här kallas djurplågeri......

Jaja, man e ju inte helt bakom flötet..... det var väl bara att plocka ur grejjerna igen :-)
Det gick rätt snabbt att ta fram det man ville leka med just nu.... men jag tog nog bara fram ca 6-7 saker :-)
Sen stack vi och jobbade lite, eller iallafall matte, jag la mej på hennes väska o slaggade :-)
Vi åt lunch hemma med husse, dom åt köttbullar mm. Efter maten fick jag också en köttbulle. Som vanligt var jag tvungen att busa med maten först....

och efter en stunds busande får man den STOOOOORA belöningen, äta upp den WOOOOOW va gott
det har dom glömt att tala om. Okej, hädanefter vill jag ha köttbullar som belöningsgodis inte nåt gammalt torrt knaprigt skräp som inte personalen äter själv.... Det finna lite olika lternativ på godis som jag tycker e okej: köttbullar, korv, fläskfile, köttfärs, skinka för att nämna några.... skärpning personalen....
Matte klagar lite på att jag inte syns i mörkret så idag fick jag en reflexväst.
Vi var inte helt överrens om att den va bra för mej, men utav nån konstig anledning blev det som vanligt på mattes sätt..... SUCK... men jag protesterade ska ni veta, jag ger mej minsan inte i första taget...

En annan sak som hände idag var att Hampe lurade mej att gå ner för trappan (innomhus) själv. Suck, allt ska man behöva göra själv, jag tyckte personalen behövde lite trappträning :-).
Jag har jobbat efter rutinen att jag springer upp, röjer ett tag och sen sätter jag mej och gnyr o grinar tills dom hämtar mej :-) effektivt....
all uppmärksamhet på MEJ, såklart :-) plus att jag kan bita eller pussa den som tar ner mej beroende på vilket humör jag e på eller hur länge jag fick vänta.
Matte tror mer och mer på Annika Tungel, som håller kursen vi går på, att bruna pudlar e oftast lite vildare och envisare än andra färger.
Bustajm, eller uttröttning som matte kallar det :-)
natt natt

20 sep. 2009

Lördag & Söndag


Tidigt (för mej iallafall) på Lördags morgonen, typ innan jag ens fått i mej frukost, stack matte och jag iväg på en valp & grundlydnadskurs..... undrar om det gäller mej eller matte..... jag klädde iallafall upp mej....


Tyvärr glömde vi kameran, men med facit i hand hade vi inte klarat av att fota iallafall, vi får försöka ta med en fotograf nästa gång...
Men en sak e säker, Kursen va helt klart för Matte. Det va massor med annan personal som hade tagit med sina valpar oxå, gissa om jag hade kul? Vi tränade på:

Halsband- och koppelhantering, Kontaktövningar, Inkallning.
Jag va superbra på inkallning. En höll i mej och matte gick iväg och sen skulle jag springa efter henne...... Hallå, det gör ju jag jämt, e det nåt jag håller koll på är det ju matte. När vi var klara fick vi busa och leka allihopa i ca 15 min. sen åkte vi hem. Jag somnade efter ca 150 meter i bilen. Resten av dagen va jag lite småmosig och halvseg, de e jobbigt att uppfostra matte :-) senare på dagen stack jag ut med syrran och kastade lite frisbee

det är riktigt skoj. Och jag e såklart himla bra på det. såklart....

Vi tog det lungt resten av dagen, lite promenader och mys i soffan fick räcka som aktivitet.
Söndag morgon stack matte iväg med Hampus på basketmatch i Rinkeby och lämnade mej ensam hemma med Husse och Natta.

jag hjälpte till med ogräset, jobba jobba.

och självklart hade jag koll på grannarna


Jag var besviken på matte att hon lämnade mej hemma, men det som va bra var att hampes och hans lag spöade akropol som fasen


 kolla ovan... dom vann med 100 mot 36.
Dom e sååååååå jäkla bra. Dom e förlåtna..... att dom lämnade mej hemma.

Hampe in action....... coooooolt

Mina coola polare, dom gillar mej skarpt.
När matte kom hem tog hon och husse mej i cykelkorgen och åkte upp till hackstaspåret. Jag rejsade runt som bara den och hade super duperkul.
Efter det somnade matte och jag på soffan :-) jag la mej på henne för säkerhets skull.
FULL KONTROLL kallas det. Hon ska inte kunna smita 2 gånger på en och samma dag :-)
Nu ska jag busa med matte en stund innan det är dax att gå och lägga sej :-)
kramiz på er