22 aug. 2009

Vägning.... och vanligt bus

Idag har husse vägt mej :-) Jag har gått upp till 1495 gram...... När jag kom hem till personalen för 2 veckor sen vägde jag 1205 gram, Det är MUSKLER.... Jag e ju STÖRST, VACKRAST & BÄST. Det kan ni fråga vem som helst :-) Brudarna i kvarteret storknar när dom ser mej :-)



Idag var jag ute och lattjade lite med personalen.

En av dom kastar bollen och jag hämtar....


Lite väl enkelt tycker jag, så jag brukar köra med lite olika trix & fix.....

sånt som Kullerbytta vid själva fångandet av bollen

eller varför inte

Stort öronflax i och hög svansföring i jakten







Vilket jag brukar avsluta lite stilrent LIPANDE för att reta personalen, dom klarar nog inte något av det jag gör.

Jag har även träffat 2 fåglar (som satt i en bur) hemma hos familjen Mellgren, WOW gissa om jag va sugen på att leka med dom?

Senare på kvällen efter maten hjälpte jag husse att läsa TV-tidningen, han behövde verkligen all hjälp han kunde få :-), jag var rätt busig sa dom......

När vi var klara med tidningen övergick jag till husses fötter. Trots en lång promenad och mycket bus kliade det i hela kroppen, jag var bara tvungen att BUUUUUUUSAAAA.











Men även en hjälte måste sova.........

GOD NATT, sov gott & vakna torrt

21 aug. 2009

Matte fick frispel

Matte kom på att jag håller på att bli långhårig ? :-O
Jag höll inte alls med.... som om hon brydde sej.... Men en sak e säker jag var väldigt duktig på
att göra motstånd, efter ett tag kallade hon in 2 extra händer, husses....
Men det var fortfarande ingen lätt match för dom. Jag är hal som en ål.
Så här söt blev jag :-))














Efter det stack vi till mattes gym, "gym och motion" och där fick jag en skräck upplevelse.
Dom hade en Grand Danois, vid namn ZEKE..... shit va stor han va.... Jag var uppe i mattes famn hela tiden men han blev helt kääääär i mej ändå.
Jag blev lite orolig för han dregglade hela tiden, det rann ur munnen på han.... Nog för att jag e söt.... men det finns gränser :-)



Sen stack matte, jag och lill-husse till stan och köpte basketskor (igår letade vi bara, utan att hitta). Jag typ ägde affären, alla brydde sej om mej och jag tog hand om alla skosnören ;-)





När jag kom hem var det kel och bus med tjejen, rosita..... lill.matte övervakade

Jag fick förresten en ny korg och en gris svans
idag.... Mums......

Lill-husse Rikard fick sej ett litet bett
och jag kännde mej superduktig :-)








Jag brukar ofta avsluta dagen med att sitta i grindhålet och sukta efter att sätta gaddarna i en skata...... Vänta bra tills jag har växt till mej, då ska det jagas :-)


Nu har personalen fått besök, Mita och Rolle kom över för att titta på mej (bland annat) och se hur stor jag har blivit..... Så jag la mej för att sova *hahahaha* husse och matte sa att jag var vild :-) dom kommer aldrig att tro på det....
god natt

20 aug. 2009

Jobbardag

Vilken dag......

Vaknade vid 5-tiden för att ta en snabb tur ut i trädgården, personalen är inte så jätteimponerad men det gör inget :-).



Jag har kommit på en sak som är jättebra med att vakna tidigt, nämligen att matte och husse är dödströtta och väldigt intresserade av att sova vidare.



Så efter en tur ute räcker det att jag gnäller en liten stund, och VIPS så plockar dom upp mej i sängen och jag ÄGER sängen och kan verkligen sträcka ut mej och ha det TOK-MYSIGT...
Det var bara ett problem med den här dagen, halva personalstyrkan skulle till SKOLAN..... Vad e det?

Det var INGEN som hade berättat det för mej, det känndes som om man blev tvingad upp i ottan, klockan var ju bara 7,30 när jag tvingades ur sängen.

När matte började försöka väcka mej så ålade jag mej lite gulligt upp mot kudden samtidigt som jag sträckte på mej, och hoppades att hon skulle ändra sej..... icke sa nicke. SUCK.

En annan sak vi inte heller hade diskuterat var att JAG skulle stå för väckningen av
"små-personalen", men med facit i handen så var det ju ganska kul att hoppa , bita och skutta runt på dom.

Sen stack alla och matte och jag kunde koppla av. Vid lunch stack vi och jobbade på mattes jobb, gissa vem som fick assistera?
rätt gissat..... JAG
Efter ca 10 minuters arbete kom en hund som bodde i huset, det var en liten "grej" som va jättefeg.....
Jag tog direkt övertaget och skrämde livet ur honom (han var ca 1 år) Men hade ingen aaaaaning om hur man busar som en riktig man :-) han försökte rymma men jag stoppade honom. Till slut tyckte han det var lite skoj (i ca 5-10 minuter). Sen stack han och jag fick återgå till att jobba.....


Efter det stack vi och shoppade lite, vi letade basket skor. Jag fick "åka väska" mellan bilresorna. Det var super bra, man hade ju världens koll på allt :-)

När vi kom hem var jag lite mer aktiv än en "duracel-kanin". Personalen sa "herregud" rätt ofta, men det var mest när jag bet i fötter eller drog i gardinerna.

Sen fick jag gå ut på en rätt lång (för mej) promenad, dom sa något om "går inte att ha i möblerade rum :-)" och det där med spetälska kom upp igen :-)

Gissa om jag hade tur, min tjej Rosita var ute..... Äntligen fick jag leka på riktigt.

Men efter ca 30 minuter hade hon tröttnat och gick hem.

Då fick jag rejsa igenom rabatterna några gånger, ett par varv sen flög jag upp för trappan. När dom öppnade ytterdörren informerade jag de flesta att jag var inne igen genom att nafsa lite i tårna bollade en stund med matte tills jag stupade på min filt.....

god natt & sov gott

19 aug. 2009

Onsdagens upptåg

Idag har jag kommit på att personalen har bristande kunskaper i både trädgårdsarbete och hämtning av tidningen. Så jag har nu beslutat mej för att hjälpa dom med bland annat dessa två uppgifter.


Ni ska se deras rabatter...... herregud.

Jag gör som så att först nosar jag och kollar om det är ogräs eller inte.

Om det är ogräs låter jag det stå kvar växa och bli stort. MEN är det något planterat, då jäklar ska ni se, då blir det jobba av :-).....


Man tar växten mellan framtänderna och sen drar man för kung och fosterland så får man snart loss ALLA blad från rosen, sen är det bara att spotta, fräsa och på nästa.


Idag lyckades jag med konststycket att få loss en hel knippe rosor, typ en bukett :-)

Jag tror att jag gör ett bra jobb för matte och husse har slutat hindra mej, dom verkar ha gett upp. Jag tror faktiskt på allvar att dom tycker att jag är super duper duktig. Ibland när jag e så där härligt lat (det händer faktiskt) ligger jag i rabatten och orkar inte riktigt jobba så hårt, så då tar jag bara (dom planterade) kantväxterna.

Sen lurade dom mej att gå SJÄLV ner för trappan på framsidan, dom orkar tydligen inte bära mej ner. Man börjar ju bli stor och stark :-)

Men efter ett tag kom jag på att det var ju smidigt med "kan själv" syndromet. För så fort min tjej, Rosita, ropar kan jag ju utan hjälp sticka ut och röja lite med henne.

Sen kan man ju hoppas att det var någon klantig som gick hemmifrån sist, och att den glömde att stänga grinden. Idag var det ingen som glömde, attans oxå.....







Matte stack iväg en sväng och handlade, när hon kom hem hade hon JÄTTEGOTT godis till mej hoppas hon inte har glömt var hon handlade.




Sånt vill jag ha för HELA min månadspeng, för visst ska jag väl få månadspeng? det får ju alla andra....., jag jobbar ju dessutom, haaallllååååå....












Jag har busat med flera av familjemedlemmarna idag.

Husse lurade jag ner på gräset, han tog med sej kameran och den har ett vääääääldigt skojjigt "snöre" och bita i. Han gosade medan matte tog ett kort, sen attakerade jag henne.

Syrran "lill-matte" hon e den lugna, henne sitter man mest i knät hos.



Brorsan "lill-husse" han har en väldigt rolig longboard som man kan bita i hjulen på... snart ska jag lära mej att åka på den.


Jag var ute en sväng med Rosita idag också, jag fick jobba rätt bra för att få fart på henne. Men det gör inget tycker jag, det är rätt schysst att knaga på hennes bakben :-) sen kan man springa som i en tunnel under henne. Jag håller på att tränar upp mej för Agility övningar.....

Avslutningen på dagen var spännande, jag hamnade i en idrottshall som var fylld med bollar och människor som sa att jag va såååååå söööööt, gissa om jag mös.

Det var lill-husse Hampus som hade basket träning, det tråkiga var att matte höll i mej hela tiden. Jag försökte smita iväg och ta bollen men hon stoppade mej, hämden är ljuv..... :-)

I will be back :-) Jag ska bli deras MASKOT, det hörde jag flera av killarna (och tränaren) säga. Jag börjar träna med små bollar, jag fick en bra av mattes polare Helena




God natt & sov gott.

18 aug. 2009

Hmmmm Regn....

En sak e säker, regnväder kan få även den bästa (läs Bizze) att göra sina behov innomhus.....

Man blir ju nästan lika blöt som när matte badade mej.


När matte ( lite listigt ) lurade ut mej, genom att BÄRA ut mej och inte ställa ner mej förrän vi var på FEL sida om staketet var det ju lika bra att gå en bit.


Men då har dom lagt ut massa swimmingpooler lägs trottoarerna. Jag blev fullkomligt dungsur när jag skulle rejsa förbi matte, det blev en vattenplaning utan dess like.

Gissa vem som garvade?

Då blev jag så förbannad så jag vände hem och när hon öppnade dörren rusade jag in och torkade
mej på alla mattor och hon fick inte tag på mej *fniss* hämden e ljuv, skrattar bäst som skrattar sist....

Vecka 1 avklarad

När den första veckan är avklarad, har det varit mycket bus med min tjej Rosita.





Sen kom även och min farfars hund Götzi på besök, han var lite läskig, jag fick inte göra som jag ville och det är ju läskigt :-). Men han var snäll, han fick låna min boll och min husse och hade jätteskoj så det gick bra.

Personalen är väldigt lättlurade har jag kommit på, dom lägger sej på alla fyra så fort jag drar igång propellern (svansen) eller bara ser så där oooootroligt söt ut :-)

Det västa som hände var att matte (Annika) hade blivit "varm i kläderna" ang. sitt hundägande
och fick för sej att BADA MEJ...... hallåååååå personalen, det är INTE SKOJ......
Jag var så besviken. och som om det inte var nog så plockar hon
fram en HÅRFÖN... förnedrande.

så fort dom hade hjälpts åt (för jag gjorde motstånd) att torka mej


släppte dom ut mej för att pinka lite *HAHAHAHA* vilken tabbe, gissa om jag SNABBT hittade den leriga delen av rabatten :-O


Efter allt jobb med bad, föning, borstning osv blev jag så trött, jag stupade på min härliga filt

Senare på på eftermiddagen stog Rosita på baksidan och ropade på mej. Jag såg till att personalen tog ner mej för trappan så jag kunde röja lite med henne. Attans va kul vi har. Våra matte står och gapflabbar


Efter ett rejs med Rosita så är jag rätt trött. Jag brukar sova i 2 timmar och efter det kallar matte mej "spetälskan" för då har jag fått upp ångan igen och blir mer vild än tam :-)

Min familj tycker det är jättekul :-O.... Oftast så hittar jag några tår att bita tag i, det får oftast fart på dom och ALL deras uppmärksamhet vänds till mej :-) .

Igår kom jag också på att jag kan skälla på dom när dom inte sköter sej :-).

Idag hörde jag min matte säga till husse att hon börjar se fram emot något som hon kallades "valp & grundlydnad" vet inte säkert , men jag tror att jag ska med på det..... hm kan de va skoj?

undrar vad man kan lära sej för bus där......
Näe nu måste matte hjälpa min "lill matte" för jag har satt tänderna i hennes hår, tår och kläder om vartannat. Det enda hon säger är : AO, AJ, DET GÖR ONT, HÖRRU sen börjar det om igen :-) och jag har jätteskoj :-)

godnatt

Hämtningen



När matte skulle hämta mej lånade hon en fiiiin bil av morfar, jag var måttligt imponerad men det gick rätt bra

Efter ca 15 mils resa sittandes i mattes knä var jag äntligen hemma.




Gissa om jag hade TUR, dom hade sett till att en snygg tjej bodde granne. Hon heter Rosita och är en spansk primadonna :-). Hon är jättesnäll, jag får hoppa på henne bita henne och göra nästan vad som helst.



Min andra dag hemma fick jag syn på hennes tuttar, jag tänkte att jag skulle göra som jag gjort hela min uppväxt. Men där gick tydligen gränsen, det var förbjudet område :-)

min första dag i bloggvärlden :-)

Jag startar med att berätta lite om mej själv och min familj, som ibland kallas personalen.

Bizze som egentligen heter Kemppis brown burbon föddes den 8 Juni 2009, jag vägde 112 g
Jag kallades Whiskey av min första familj....






Jag tyckte om att kela med min syrra
som kallades pärlan


Första gången min familj såg mej slog jag på STORA charmen och dom föll (såklart) som käglor :-)