12 sep. 2009

Struldag på kontoret

Idag stack matte och jag till kontoret tiiiiidigt, morfar hade lite strul som vi va tvugna att hjälpa till med....
Matte hon sprang runt som en stollig hela dagen och pratade i telefon MASSOR och fixade o donade. Vi tog en liten paus på bryggan vid lunch, husse kom med mat. Jag vaktade under tiden.....
Det gick rätt bra, ända tills det landade en STORK på gräsmattan, då drog jag mej tillbaka. Han måste ha blivit rädd för mej (såklart) för han stack rätt snabbt, matte hann inte ens ta kort.
Men sen kom det massa andra småfåglar (jämför med storken e dom flesta små) simmandes.
Jag e fortfarande inte riktigt säker dom där grejjerna, jag backar till matte.

Dom var ju rätt coola och inte så rädda så jag stack till strandkanten och kollade lite ordentligare. dom ser lite lattjo ut tycker jag. Skulle gärna vilja jaga och leka med en av dom.....

Efter lunch gick vi in på kontoret igen och matte fixade med massa grejjer, allt börjar ordna sej så smått.
Jag blev lite busig ett tag och gick lös på min korg. Den e jäääääätttteeee skojjig och busa med.
matte filmade en stund :-)

Senare på eftermiddagen lämnade matte mej ensam med husse IGEEEENN..... Hampus hade en basket cup IGEEEENNNN. Hon kom inte hem förrän 21,50 (efter att kört runt i hela åkersberga och lämnat barn). När hon kom hem blev jag såååååå glad att jag kissade på mej ( jag brukar göra det när jag blir sådär ooootrooooligt glad). När matte kom hem satt (som tur va) gästerna kvar. Det va mina polare Mita och Rolle. Mita gjorde som vanligt, kröp runt på alla fyra med mej. Då passade jag på att ta hennes jacka och halsduk till trofee hyllan, supermysiga va dom.

De e så skönt med kompisar som man bestämmer helt och hållet över. Hon hade nog GÄRNA gått hem utan jacka och halsduk om det inte vore för matte som tog det ifrån mej när dom skulle hem. HMMMM hur ska jag få matte och fatta att det som e på trofeehyllan är där för att stanna. Jag blev iallafall väääääldigt trött så jag sov gott på Mitas kläder :-)

snusmumrikars paradis

10 sep. 2009

Finn fem fel..... eller ett

ÅÅÅÅÅKej idag ska ni aktiveras :-)
kolla på bilderna nedan och finn fem fel.......



HMMM det finns kanske inte direkt fem fel, det som inte stämmer på kortet högst upp är ETT STORT fel, min njutning av det nyhandlade grisörat.... Matte ropade och jag tittade upp.... = ett störande moment, men en sak e säker, ATTSICKEN va gott det va.
Jag är tydligen omyndigförklarad här hemma.... Jag får bara ha det en liten stund varje dag.
Jag ska bita Rositas lillmatte i tårna nästa gång jag ser henne, det va hon som sa till matte att man skulle passa sej så man inte får ont i magen.
Matte, lill-husse och jag kvistade iväg till zoo affären för att köpa en flytväst till mej. Favorit-Morfar har skaffat båt så jag måste ju va förberedd :-).
Jag måste ju erkänna att jag va inte så himla impad av att ha den på mej (lite som overallen från häromdagen) så det var nog tur att jag blev mutad med ett grisöra.... det kommer bli bökigt för matte att åka båt :-) Inget grisöra = inget åka båt :-)
Husse, matte och jag stack till skogen ett tag och plockade blåbär och lingon, mums. Jag hade massor med energi och superskoj. Jag körde riktiga rejs i mossan.
Jag har inte snott någrå bestående saker till min Trofee hylla idag, husse va så kinkig. Allt jag fick i min mun, av en händelse, tog dom tillbaka.
Det var en tröja, långkalsonger (husse skulle åka hoj), sko sen hittade jag ett äppelskrutt på grannens grusgång men det råkade jag slänga iväg under mattes bil :-( jag busade med det på vägen hem och kastade det i luften, det gick lite föööör bra :-) ....
Nu har jag brottats med husse på golvet, det va superkul. Tycker nog att personalen börjar se sliten ut, jag e speeeeeedad och vill busa mera, mera, mera :-)
tjihooooooo .
Jag ska tydligen gå på promenad nu
tjingelingsan

9 sep. 2009

En underbar dag i solen

Morsning korsning, vilken solskensdag.
Jag älskar att ligga på min dyna på trappen i solen och ha koll på allt som händer.


Imorse hade dock något konstigt hänt.... husse hade lite otur när han tänkte :-)
Han hade satt sej på MIN DYNA för att äta frukost, jag gick ditt och la fram mina protester men han förstod inte vad jag menade, jag fick lov att ta i med hårdhandskarna.
Jag klev upp bakom honom på dynan och succesivt pressade av honom från dynan till jag hade makten igen, och hade dynan i mitt förvar. Suck att man ska behöva jobba med sååååå simpla grejjer redan på morgonen :-)
Kolla förresten va snygg jag e efter min klippning igår. Matte klippte bort massor med päls på kroppen också ju, jag har ju typ fått en midja istället för ett bowlingklot runt magen :-)
Jag känner mej verkligen lätt, känns som om jag orkar busa MYCKET mer idag än jag gjorde igår :-) superskoj
matte kanske ångrar att hon klippte mej, HAHAHAHA, skulle hon tänkt på innan
Husse, Matte och jag tog en skön promenad upp till centrum på förmiddagen. Matte skulle hämta posten, och husse in i affärer. Matte hade fått ett paket, jihoooo säkert presenter till mej.
När vi kom hem öppnade matte paketet och jag hjälpte såklart till, och det var grejjer till mej....
Jag var väl inte så överförtjust kan jag ju säga för att vara lite ärlig :-) Jag fick en j....a täckjacka, ett reflex sele och 2 matskålar..... väldigt roliga paket.
När hon väl fått på mej täckjackan reste jag mej efter mycket om och men under STOR protest...
Påminn mej vid jul att matte ska INTE köpa grejjer till mej :-)

OKEJ, jag kan erkänna att det va snygga grejjer men jag e inte så impad för det.... Matte däremot var ÖVERLYCKLIG och tyckte hon hade gjort ett jättebra köp hos hund och katt butiken (http://www.hundokattbutiken.se/). Hon gillar ju orange dessutom som synes :-)
Efter mannekängandet Var jag tvungen att återta min manlighet :-) och ta kontroll över mina ägor, det var några barn i lekparken som behövde skällas ut :-)
Im Back, phu

Dagens insamling till trofee hyllan har varit lite knaper, jag tror personalen har kommit på mej och dom vaktar mej som en hök. När jag vill ta in "långbenspindlar" går matte i spinn :-) men jag fick iallafall tag i: ett skohorn modell lååååångt, en kotte som jag glatt spred ut smådelar av i hela vardagsrummet, samt husses Buff (typ mc-halsduk) skinnstället var på tok för tungt tyvärr annars hade det varit cooolt att ha på sin trofeehylla. Jag hittade en tvättsvamp men matte sa att den va riktigt äcklig så den åkte raka vägen ut i garaget.... suck.



Nu har jag haft puss och kramkrig med matte jättelänge nu på kvällen så till slut stupade jag i korgen av trötthet.

Jag är en riktig vilde, och heeeeelt underbar :-) säger matte

ZZZZNARK....

8 sep. 2009

Klippning på HÖG nivå.....

Vilken dag, jag har massor att berätta......
Jag startar med att berätta att jag som vanligt "hittat" grejjer till min trofee samling, idag var garaget öppet...... *hihihihi* efter lite letande hittade jag ett rött "vaxburkslock" som jag tog in. Det kvalificerar sej till en av de roligaste leksakerna jag fått tag på, på länge :-)
Jag gick 2 promenader till centrum idag (med några timmars mellanrum).
Men sen till det värsta av allt.... JAG BADADES och fönades.... Jag ska tydligen med på nån kurs som ska hållas ikväll..... det var bra om man var badad och borstad :-) sagt o gjort.
Jag fick till o med balsam :-) jag e "bus-len" och mysig. Undrar om det är en fest i min ära för att jag e sååååååå söt, det sa iallafall tanterna jag mötte på promenaderna ;-).
Jag fick lite falukorv som matte "råkade" tappa medan hon lagade middag, MUMS. Sen stack vi till Täby där kursen (som säkert e en fest) den hölls av 2 snälla tjejer. Matte och jag var i god tid, efter en liten stund kom den ena pudeln efter den andra, JÄKLAR VA SKOJ.... snacka om överraskningsparty...... Min Matte e bäst :-)
Efter ett tag kom den största släkting jag någonsin sett , men han va störtskön. Vi fann varandra direkt. När han ville snacka (det ville han hela tiden) så la han sej ner så jag nådde. Kolla på bilderna hur skoj vi hade.... Han var SUPERBÄST, han får gärna flytta hem till mej, matte tycker han e supersnygg och cooooooool.

Det ser läbbigt ut men vi busar och jag gör mej redo för att anfalla honom på bästa sätt :-)
jag får hoppa och busa hur som helst, jag var väl som en liten loppa på honom :-) Han har världens häftigaste frisyr, as-coolt, så vill jag oxå ha när jag blir stor.

Väl inne i lokalen var det massor med vuxenprat, allt det roliga var lite som bortblåst......
hmmmmmm var det inte fest för mej trots allt?

WOOOOOOW det var definitivt INTE en fest för mej, de här var ju INTE alls kul längre, backa bandet. Det flög hårtussar till både höger och vänster. Klorna skulle klippas, matte hade glömt tången och fick låna en. Det gör hon nog aldrig om :-( attans va fel hon klippte.)

Sen klippte hon bort HELA MEJ..... alltså om vi säger så här...... jag blev ju snygg men det finns gränser för vad man står ut med... kolla hårtussarna

En av "personalen" skulle hjälpa matte att klippa nosen på mej, gissa om jag tyckte det va okej... NOOOOOT
Hon fick jobba (hon va duktig men jag var duktigare på att streta emot)..... hon sa att jag inte fick gå hem med mustach, skägg och tussar överallt i ansiktet.... och vem är hon att bestämma det??????????? JAG bestämmer väl det själv... jag säger NEJ, ingen mer klippning. Fel igen, hon gjorde klart.... attans vilken LITEN makt man har här i livet....

Okej ....... det blev bättre utan skägg och allt, men iallafall.....
Jag blev rätt trött av all motsträvande och bus, så jag sov gott på hemfärden.
När jag kom hem busade jag och visade upp mej för personalen, snyggare än så här kan man ju inte bli :-) dom blev impade. Sen hux flux fick jag för mej att gå upp på övervåningen..... sagt och gjort....
och vad hittar man... om inte nya trofeer... :-) bland annat en fotboll och en basketboll. Basketbollen var Hampus sådär kinkig med och tog tillbaka, taskigt. Men fotbollen hade jag kul med så den tog jag ner till trofee hyllan.
(som hämd på hampus, att jag inte fick ta hans basketboll gick jag upp och kissade i hans säng när han tittade bort :-O så han fick bädda rent ..... )
Han sätter sej nog inte upp mot mej på ett tag :-)
Näe, nu hotar matte med att gå o lägga sej, jag måste snabba mej att röja lite mer....
Imorgon är en annan dag
See u later alligator

7 sep. 2009

Utökning av trofee hyllan

Hejsan hoppsan, Idag hade jag tur..... Matte vaknade med huvudvärk så hon låg kvar i sängen och vilade, vilket betydde att JAG fick också slagga vidare i sängen. ibland har man tur, eller hur :-) När hon hade tagit lite värktabletter och vilat ett tag började vi rycka upp oss, jag värmde upp mej för en arbetsdag på kontoret.
Jag startade med att bygga ut troffe hyllan :-) hittade lite blommor och kvistar i trädgårn som jag släpade in. Matte va inte så imponerad, hon fick städa :-O jag spred ut alla blad i vardagsrummet och sparade blommorna på "hyllan".
När vi kom till kontoret hade vi kul med min "basketboll", storleks mässigt är den helt korrekt. Tänkte impa på matte så jag får hänga med nästa gång det är basket dax. Jag va mycke bättre än brorsan och alla andra :-)
Matte kastade och jag sprang snabbt som fartvinden och hämtade bollen ett gäng gånger
Måste bara visa våra härliga vindruvor som vi odlar utanför fönstret vid kontoret. Dom e nästan ät-färdiga. Borde ju inte vara svårare att plocka dom än det var med alla blåbär, jag kan nog nå massor.

Jag kollade in vattenkanten, och hittade nya grejjer till trofee hyllan, jag har en sån på kontoret också, det tycker jag är bra planering :-) det blev vass, en spindel fick jag tag i men matte sa till på skarpen att där gick gränsen.... okej då, jag tog vassen och stack in :-)

Jag träffade även min polare Nelly, vi brukar snacka lite då och då. Hon kommer alltid springande när matte och jag kommer. Men hon är också en valp så matte har inte riktigt vågat låta henne busa med mej än, men snart så......
När jag kom hem promenerade jag och matte med Hampus till baskethallen, han skulle träna lite. Jag tyckte det var jätteskoj, ända till dom skrek ÅKERSBERGA då höll jag på att göra i brallan. När alla 20 bollade försökte jag smita från matte men det gick inte hon höll i kopplet, SUCK....
När jag kom hem hittade jag en till grej till min trofee hylla, en BADRUMSMATTA..... Fattar ni att jag har jobbat hårt idag. Jag tog även skohornet från hampus, eller rättare sagt först bet jag honom i hälen så han släppte skohornet och då tog jag det snabbt som attan och stack in till min hylla. Det var en himla bra taktik för att få någon att stanna hemma ett tag till, och det fungerade :-) Han skrattade och jagade mej (eller skohornet), super skoj.
När det var tomt på grejjer som jag omärkt kunde sno hittade jag husse i garaget.... Gissa om det fanns grejjer där? herregud, vilket gömställe, ett mecka av trofeer......
Jag smög omärkt in medans husse sorterade bland verktygen, och VIPS var jag ute igen med mitt byte.... :-) även han jagade mej. En gång kom jag ända in till mattes motorcykel (längst in i garaget) och där hittade jag en STOR tvättsvamp.

Jajuste jag höll på att glömma att berätta att matte e också jättebra på att tappa mat i köket, och lövbiff är såååååååååå himla gott :-)
Nu får nog matte ta mej på en prommis för jag har lite väl mycket energi. Imorgon ska matte och jag på "klipp kurs" Jag har hört henne säga flera gånger att hon e nervös :-) .
Imorgon blir det nog en jobbig kväll för både matte och mej.....
Bäst att vila idag imorgon e jag bara hälften så lurvig
Puss och kram

6 sep. 2009

Personalen har fuskat

Det blir två dagar på en gång, SUCK, allt måste man säga till om :-) Matte din Slarver ....

På lördags morgon SMET matte hemmifrån med Hampus, dom skulle på en basket uttagning till stadslaget. Och när hon kom hem va hon bara hemma ca 1 timme innan hon stack på 50-års fest. Det är helt enkelt förjäkligt, att hon bara vågar.....

Men å andra sidan hade jag ju Husse lindad runt mitt lillfinger hela dagen :-)

IM THE BOSS
Han fick efter en hel del tjat ut mej på promenad. Han var tvungen att ta på mej kopplet för att få mej att gå längre än 500 meter hemmifrån. Tänk om matte hade kommit hem medan jag var ute och hon trodde att jag va borta, lika bra att stanna på tomten :-) sen kan ju Rosita komma ut det bräcker ju det mesta då måste man ju va hemma.

Vi tog oss iallafall ut i den stoooora världen. Jag hittade en byracka en bit bort, *HA* den kunde gott sitta där bakom sitt staket. Så fort jag blir lite större och får liiiite manligare skall kommer jag tillbaka skäller jag med, då jäklar ska han få igen.... Hämden e ljuv :-)

Väl hemma på tomten igen lattjade jag och visade upp mej för grannskapet. Hampus var ansvarig för att ta hand om mej när dom var på fest, det gjorde han as-bra. När husse och matte kom hem på natten gick hon upp till hampus rum (där jag slaggade) och hämtade mej, hon (matte) har ju trånat och längtat en hel del såklart.....
Jag var halvintresserad av kel, somnade om rätt sanbbt.

Vaknade vid 6,30 tiden, då var det tydligen dax för hampe oxå att gå upp. Vi snackade och pussades lite innan han stack iväg med sin coach Lena (hon tycker att jag är vääääldigt söt för den delen) Sen gick matte och jag ner och la oss i sängen och mös..... vi gick upp vid 11 tiden det var såååååå skönt. Äntligen fick man sova länge :-) Sen Stack hon igen för att stötta och kolla på hampus..... Jag då?
Jaha lämnad hemma med husse igen. Jag hade det så bra så. Vi tittade på Moto GP och slöade. En liten promenad försökte han få till igen, *hahahahaha*

En sak som är oootroligt rolig är att samla på saker, jag brukar hitta lite allt möjligt. Jag samlar det på min "trofe hylla" som är min favvo filt.... Ni undrar väl kanske vad jag har hittat ? jag kan ju nämna några: kardborreband, scotch brite, dammvippa, påsklämma, klänypor och disktrasor (med dom tar personalen oftast tillbaka direkt) Nedan ser ni foto på samlingen


Husse vägde mej, jag har kommit upp till 1780 g. Jag spränger väl snart (mat) vågen, kan jag tänka mej.

När matte äntligen orkade förpassa sej hem stack vi ut på en promenad, och jag måste nu utfärda en VARNING...... Det dräller av konstiga rullande grejjer med gamla tanter eller farbröder bakom styret (rullator). Dom e ju helt LIVSFARLIGA. Jag e ju ganska tuff, men när dom här kommer då jäklar drar jag åt andra hållet. Det finns ett exemplar som tydligen bor rätt nära *HUA* hon försökte få klappa mej oxå HA, glöm det, över min döda kropp.
Nu ska jag brottas med kudden . Sov gott och vakna torrt